miercuri, 5 ianuarie 2011

Bella



Director:
Writers:
Stars:
"Sooner or later every one of us will face an irreversible moment that will change our lives forever. If it hasn't happened to you yet...it will. BELLA is a true love story about how one day in New York City changed three people forever".

Poate nu la fel de cutremurător sau impresionant precum documentarul despre mănăstirea Bănceni din Ucraina, producţia din 2006 are aceeaşi temă: preţuirea vieţii. Este un puzzle, nu foarte greu de descifrat care înşiră evenimente petrecute într-un interval de peste 10 ani, dar care le leagă într-un mod foarte natural.
Povestea este destul de simplă: un tânăr hispanic, ridicat din mizerie ajunge să fie un jucător de fotbal de succes, urmând să semneze un contract foarte avantajos cu un club renumit, când totul se schimbă. Peste aproape 10 ani, protagonistul – devenit – între timp bucătar (tot de succes), încearcă să îşi mai spele din păcate, lămurindu-şi o colegă de muncă să nu facă un avort.
Toate personajele (cu excepţia eroului) se ghidează după principiul: asta e cel mai bine pentru mine!, şi chiar nimeni nu pare să îşi mai pună problema celuilalt, a victimei colaterale, a aproapelui. Toţi par agasaţi de existenţele lor complicate, caută ieşiri din situaţiile imposibile şi ar face orice pentru a scăpa. Blocurile cenuşii, decorul steril, masele de anonimi grăbiţi şi dezinteresaţi vin să împovăreze şi mai mult atmosfera, însă scenele de tumult urban devin ele însele părţi ale unei simfonii armonioase, odată ce descoperi că nu eşti singur, şi că uneori puţinul pe care îl ai şi aproape îl deteşti este mai mult decât suficient pentru alţii, iar ceea ce ţie îţi pare banal, este o comoară pentru celălalt.
Vizionare plăcută!

P.S. poate fi descărcat de aici până în 16 ianuarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu