Descarcă-te

Aşteptăm să ne spui sincer ce te frământă, chiar dacă nu părem demni de încrederea ta.

Încearcă, şi te vei simţi sigur mai bine!

14 comentarii:

  1. În general sau într-un anume domeniu?

    RăspundețiȘtergere
  2. este valabil pentru ambele situaţii, numai să avem şi răspunsuri pe măsură! iertare pentru lipsa de promptitudine

    RăspundețiȘtergere
  3. m-am mirat cand am citit articolul în care se vorbea despre faptul că, Papa a abrobat folosirea prezervativului în unele cazuri(prostituția masculină sau impotriva raspandirii virusului HIV), argumentând faptul că, acesta ar fi un act de responsabilitate morală, e interesant de urmarit efectele acestei declaratii, pentru mine unul e foarte șocantă și mai greu digerabilă. Tu ce zici lupule

    RăspundețiȘtergere
  4. m-am interesat un pic despre ce spuneai si am gasit pe ziare.com si paragraful asta: "Comentariile sale pareau ca se refera doar la sexul intre homosexuali, cand prezervativele nu sunt folosite drept o forma de contraceptie, care nu este aprobata de Biserica Catolica, potrivit The Associated Press".
    prin urmare condamna in continuare contraceptia dar binecuvinteaza cu doua maini homosexualitatea. e problema lor nu si a Bisericii, fie si romano-catolica ce fac si cum!
    mai trist este ca prezervativul nu asigura iluzoria protectie despre care se vorbeste aici.
    din punctul meu de vedere este un anunt gratuit ce proclama aprobarea acestor raporturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. în logica mea, nu văd de ce Biserica sau Papa ca oficial al ei, ar trebui să fie de acord cu asa ceva, dacă afirmi că e bine să folosești prezervativul atunci înseamnă că ești de acord cu acel păcat(mă înșel?), eu cred că un om cu o trăire spirituală sau o morală sănătoasă, știe că excesul în cazurile de sexualitate necontrolată poate conduce la boli sau situații nedorite și își asumă să zicem, o viață mai cumpătată. În cea de a doua categorie, intră persoanele care au orientări sexuale diferite, sau sunt mai libertini in relațiile sexuale, însă și aceștia sunt conștiențide riscurile "meseriei", sau așa cred eu, iar măsurile de contracepție printre care prezervativul este așa de mult mediatizat, încât nu cred ca este nevoie de intervenția unei instituții de ordin moral-spirituale, ca să fie far de lumină acestora.Nu cred că ei fac sex neprotejat pentru că Biserica spune că e păcat . Cred că cei ce au aceste tendințe de sexualitate deviantă, nu prea au legătură cu Biserica și cu morala acesteia, oricum ele nu ascultă cuvintele propovaduite de acastă instituție, deci ce rost are să aprobi un lucru pentru niște persoane care din principiu nu sunt de acord cu doctrina ta morală.......nu știu, oare e bună logica mea sau scârțâie?

    RăspundețiȘtergere
  6. simplu! lipsa de popularitate cu care se confrunta Vaticanul din 2005! prin urmare trebuie sa iei niste masuri care sa iti creasca cota si in randurile nepracticantilor. daca nu esti un (c)harismatic cum era Ioan Paul II., te dedai la altfel de gesturi populiste care să te facă din nou simpatic sau cel puţin digerabil. părerea mea - nu esti obligat sa mi-o împărtăşeşti.

    RăspundețiȘtergere
  7. sincer, am sters de nu stiu cate ori o fraza pana acum, nu am curaj si...

    RăspundețiȘtergere
  8. daca este vorba de jenă dar totuşi vrei să spui cuiva poţi trimite un e-mail pe adresa cuvant_catre_tineri@yahoo.com si vei primi un raspuns care să te privească strict pe tine, protejându-ţi gândurile cele mai intime. rămâne la latitudinea ta ce vrei să faci de acum. noi suntem aici pentru voi...

    RăspundețiȘtergere
  9. serios?nici macar nu stii ce varsta am...si pana la urma de unde vei stii ce sa mi zici,esti convins ca ceea ce mi vei spune ma va ajuta?...vb de net unde toti putem spune vrute si nevrute,nu ma cunosti,nu te cunosc si nu ai nici o obligatie fata de mine,fata de nimeni, nu?Sinceritate?nu exista...mi a recomandat o prietena acest blog dar daca increderea mea in oameni scade tot mai mult de ce as avea aici incredere?

    RăspundețiȘtergere
  10. tu ştii mai bine ce vrei! singurul lucru de care te pot asigura este că aici nimeni nu te va judeca. toţi avem câte un handicap, iar convingerea noastră este că uniţi putem face mai mult decât singuri. noi nu-ţi cerem încredere şi nici sinceritate, păstreaz-o pentru cei ce o merită.
    insa obligaţii faţă de tine avem de când ai scris că te roade ceva şi nu poţi să spui. nu sunt convins că răspunsurile de aici te vor ajuta, dar ce ai de pierdut...
    cu bine

    RăspundețiȘtergere
  11. http://www.realitatea.net/vaticanul-a-aprobat-o-aplicatie-iphone-pentru-spovedanie_801311.html

    what do you say about this??

    this world is getting more and more creepy?...
    or maybe it`s just me and my unhealthy mind...

    RăspundețiȘtergere
  12. o sa citez dintr-un comment care mi-a placut legat de aplicatia cu pricina: "Aplicatia pentru iPhone face de fapt ceea ce in cateheza catolica se numeste "Cercetarea cugetului", actul prin care credinciosul isi rememoreaza pacatele in conformitate cu Cele 10 porunci si cu cele 5 porunci ale Bisericii. Nu te spovedesti la iPhone, ci iti insiri pacatele acolo, ca sa stii ce spui preotului cand te duci la spovada. Putin background nu strica la niciuna dintre stirile astea" (http://www.zf.ro/dupa-afaceri/iarta-ma-iphone-caci-am-pacatuit-o-aplicatie-de-spovedanie-aprobata-in-premiera-de-biserica-catolica-7964595).
    imi aminteste de listele pe care le intocmeam in seminar, liste care la un moment dat erau mai voluminoase decat un sul de hartie ig. sincer e mult mai practic sa dai slide pe display decat sa te apuci sa derulezi :)

    RăspundețiȘtergere
  13. :))
    hmmm...hmm...care sunt cele 5 porunci ale bisericii?
    si totusi nu sunt de acord si mi se pare un non-sens toata treaba asta...arata mai degraba ca o alta modalitate de manipulare a populatiei (ca sa nu zic a prostimii :D :D) pentru ca...din punctul meu de vedere lucrurile arata cam asa:
    first of all, te duci la spovedit daca iti pare intr-adevar rau pentru diferitele ceva-uri si nu pentru ca asa-i bine si iti zici "hai s-o fac si pe-asta"...
    apoi daca chiar ai mustrari constiinta, n-o sa te simti chiar in largul tau, sigur vei da peste diverse, pe strada,in casa sau mai stiu eu pe unde, care sa-ti reaminteasca tampeniile comise...altfel spus, nu le uiti cu una,cu doua...
    si apoi, vorbim despre catolici aici, pe care eu, cel putin, ii vad destul de rigurosi in ceea ce priveste religia, in sensul ca nu lipsesc de la slujba, merg la spovedit si etc etc chiar respecta cuvantul preotului lor..spre deosebire de ortodocsi la care..dumnezeu cu mila..care simte/se simte se duce, care nu, se declara "agnostic" (bleacxssss i could say, but anyway..) deci revenind la catolici, presupunand ca se spovedesc cam o data la o luna, doua, cat de imensa poate sa le fie lista, de nu pot face o revizuire pe drum spre biserica?
    :)) s-ar ajunge probabil la o situatie asemanatoare cu cea des practicata de clerici la copii si de care mie mi-a fost lehamite toata viata...gen: vine pustiulica la spovedit si incepe nenea preotu`: asculti de parinti? te certi cu fratii si surorile tale? te impaci bine cu colegii la scoala? da? bine, asa sa faci si de-acum incolo...numai ca in acum piciul o sa scoata iphone-ul si o sa inceapa: hmm..m-am rastit la mama azi dimineata blablabla..iar preotul doar asculta..intr-un caz fericit mai vine si cu un sfat si gata marea taina a bisericii...
    totusi, sunt unele lucruri peste care chiar n-ar trebui sa se bage...

    RăspundețiȘtergere
  14. m-ai prins pe picior gresit asa k m-am documentat! cele 5 porunci ale Bisericii R-catolice sunt:
    1. Să participi la Liturghie duminica şi în celelalte sărbători de poruncă şi să te abţii de la munci şi de la activităţi care ar putea să împiedice sfinţirea acestor zile.
    2. Să‑ţi mărturiseşti păcatele cel puţin o dată pe an.
    3. Să primeşti sacramentul Euharistiei cel puţin la Paşti.
    4. Să nu mănânci carne şi să respecţi postul, în zilele stabilite de Biserică.
    5. Să vii în ajutorul necesităţilor materiale ale Bisericii, după propriile posibilităţi.

    noi avem oricum 9 pe langa cele 10 de la Doamne-Doamne.
    aplicatia are ca destinatari crestinii secularizati, pentru care tehnica in sine este o religie si de aceea se incearca introducerea de gatgeturi pretutindeni indiferent ca trebuie sau nu.
    imi povesteau niste colegi lutherani cat de scandalizati au fost sa isi vada pastorul lecturand Evanghelia de pe o tableta android. si intr-un caz si in celalalt clerul forteaza fetisizarea tehnicii (fara sa fie o cerere pe piata pt asa ceva), poate pentru ca nu mai au altceva de oferit.
    iar de aici incolo nu pot decat sa iti dau dreptate: "e o nouă modalitate de manipulare..."

    RăspundețiȘtergere