luni, 7 martie 2011

Zeitgeist: Moving Forward (2011)


Director: Peter Joseph
Writer: Peter Joseph
Aş îndrăzni să spun că Zeitgeist este unul dintre filmele ce m-a pus serios pe ganduri încă de la vizionarea primei părţi. Pentru cei care nu au vazut primele două părţi ale seriei trebuie menţionat că accentul regizoral este acelaşi, un documentar, lung metraj, care prezintă necesitatea unei ieşiri din tranziţia monetară a paradigmei socio-economice actuale care guvernează societatea întregii lumi. Acest subiect transcende problemele de relativism cultural şi ideologie tradiţională referindu-se, empiric, la supravieţuire umană şi socială, extrapolând aceste legi imuabil naturale într-o nouă paradigmă durabilă socială numită "Economia bazată pe resurse".

Zeitgeist: Moving Forward, este al treilea film al seriei lui Peter Joseph, fiind lansat pe 15 ianuarie 2011, simultan, în peste 60 de ţări şi în peste 30 de limbi diferite, cu 340 de premiere mondiale, transformându-l, firesc, într-unul dintre cele mai ample evenimente, independente, din istoria filmului, popularitatea sa fiind confirmată, indubitabil, de cele peste 300.000 de vizionări, în primele 24 de ore consecutive lansării gratuite, pe Youtube, în data de 26 ianuarie 2011, cifră care a urcat, rapid, la peste 1,4 milioane de vizionări, după numai cinci zile. În prezent filmul a atins 3,891,977 de vizualizari pe canalul official, însă a fost preluat şi de alte conturi de aceea numarul de viziualizări nu poate fi estimat, dar în mod cert este unul de ordinul milioanelor.
Detalii despre cea mai mare mişcare pentru schimbare socială pe care lumea a cunoscut-o vreodată puteţi gasi aici sau aici. In mai puţin de doi ani a acumulat mai mult de 360.000 membri.
Mişcarea are scopul de a începe o tranziţie globală pentru un design nou social şi durabil numit Economia Bazată pe Resurse. În sprijinul acestui fapt, Mişcarea Zeitgeist este angajată în răspândirea conştientizării în masă prin dezvoltarea a mai multor materiale mass-media educative în cadrul proiectului, să faciliteze înţelegerea globală a obiectivelor sale, precum şi încurajarea activismului de informare din intreaga lume.
Zeitgeist înseamnă "spiritul unei epoci şi a societăţii sale". Aceasta descrie atmosfera morală, intelectuală, culturală, etică şi climatul spiritual al său, de asemenea, o tendinţă a unei epoci.
Miscarea Zeitgeist este braţul activist al Proiectului Venus.
Miscarea Zeitgeist nu este o miscare politică, nu ţine cont de noţiuni divizionare, cum ar fi naţiuni, guverne, rase, religii, apartenenţe de orice natură sau clase sociale.
Este important să se înţeleagă că totul în viaţă este o progresie naturală, trebuie să recunoaştem, de asemenea, că specia umană are capacitatea de a incetini drastic progresul şi a paraliza evoluţia, prin intremediul structurilor sociale. Lumea pe care o vedem astăzi, plină de război, corupţie, elitism, poluare, sărăcie, boli epidemice, încălcarea drepturilor omului, inegalitate, discriminare şi criminalitatea este rezultatul acestei paralizii.
Intenţionăm să refacem modul de a înţelege necesităţile fundamentale ale speciei şi mediul înconjurător prin promovarea celor mai recente descoperiri despre cine şi ce suntem cu adevărat, înţelegând că ştiinţa, natura şi tehnologia (mai mult ca religia, politica şi banii) sunt baza evoluţiei noastre structurale şi spirituale, nu doar ca indivizi ci şi ca civilizaţie. Ideile principale ale acestui mod de gândire se bazează pe observarea elementelor Spontane şi Simbiotice ale legilor naturii şi a modului în care, folosind aceste cunoştinte ca bază a instituţiilor personale şi sociale, viaţa pe pământ poate deveni un sistem care evoluează constant în bine, în care consecinţele sociale negative ca stratificarea socială, războiul, atitudinile partizane, elitismul sau delicvenţa se vor reduce constant şi, eventual, vor dispărea complet din spectrul comportamentelor umane.”
Filmul poate fi vizualizat on line (cu subtitrare in romana) aici sau fara subtitrare aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu