marți, 7 decembrie 2010

Despicable Me - Sunt un mic ticalos


Writers: Ken Daurio
Filmul îl are producător pe Chris Meledandri cel care a semnat şi alte animaţii între care Ice Age şi Horton Hears a Who. Despicable me este povestea “celui mai mare super ticălos”, Gru, ce are în subordinea sa o armată de “minioni” (cu o infaţişare caraghioasă şi puşi pe şotii de cele mai multe ori), dar şi un arsenal ce cuprinde arme dintre cele mai diverse (cu raze care micşorează ori îngheaţă) de care se foloseşte în încercarea de a-şi duce la bun sfârşit un plan diabolic.
Casa în care locuieşte Gru în aparenţă este una banală însă în spatele aparenţelor se ascunde un adevărat laborator de cercetare avândul la producţia diverselor arme pe Dr. Nafario. După ce a furat numeroase obiective turistice din întreaga lumea printre care Statuia Libertăţii sau Turnul Eiffel, Gru îşi simte ameninţat postul de răufăcător de către un tânăr talent pe nume Vector ce tocmai furase de curând Piramida de la Gizeh. Astfel regizorul pune în evidenţă lupta ce se iveşte între doi concurenţi la titlul de “Hoţul secolului”. Situaţia asemănătoare cu realitatea înconjurătoare apare în momentul în care răufăcătorii aplică proiecte pentru anumite credite pe langă instituţia care îi poate credita, iar aceasta este “Evil Bank”. Finanţatorul celor răi, domnul Perkins, îşi doreşte ca fiul său, fostul tocilar Vector să-l înlocuiască pe Gru. Astfel singura soluţie a lui Gru este să fure Luna de pe cer, pentru a dovedi că şi el poate fi un hoţ adevărat. Însă nu toate merg cum îşi doreşte el şi nu va fi finanţat de domnul Perkins pentru acest plan. Gru, ajutat de minioni (creaturi mici, galbene, cu unul sau doi ochi şi cu voci bizare) va reuşi să adune destui bani pentru a ajunge în spaţiu la Luna.
Lucrurile se complică în momentul în care îşi fac apariţia trei fetiţe, orfane, Margo, Edith, Agnes, ce sunt date în custodia unui orfelinat (House Hattie) pentru care trebuie să îndeplinească sarcina de a vinde bomboane în schimbul serviciului de a le gasi o famile adoptivă. În prima fază Gru crede că aceste fetiţe îl vor putea ajuta în mod direct pentru împlinirea planului său, dar altul va fi ajutorul primit din partea micuţelor adoptate care văd în el un posibil părinte.
Între Gru şi Vector există o luptă continuă pentru o maşinărie care oferă posibilitatea de a micşora diferite obiecte. Amândoi urmăresc să micşoreze Luna, pentru a dovedi că sunt cei mai buni hoţi din lume. Însă lucrurile nu merg cum plănuiesc ei, mai ales când Gru se ataşează de cele trei fetiţe. Deşi maşinăria pentru care Gru şi Vector se luptă poate micşora orice, nimeni nu a ştiut că lucrurile micşorate se vor mări la loc. Luna a fost micşorată de Gru până la urmă, însă Vector a reuşit să o fure din mainile lui Gru. Ce nu ştia Vector, era că Luna se va mări şi va junge la mărimea ei naturală, mult prea mare pentru a mai fi ţinută în mână.
Filmul este o animaţie reuşită, iar scenariul e unul nefiresc în sensul că într-o lume în care se încearcă atingerea idealului eroic există şi cazuri în care anumite persoane doresc să fie antieroi, iar ideea competiţiei pentru a realiza un furt istoric este originală. Comicul de situaţie nu este reuşit însă personajele sunt caraghioase adunând o poveste pentru copii presărată cu glume pentru adulţi.
Vizionare plăcută!

2 comentarii:

  1. filmul poate fi downloadat de aici timp de 10 zile. enjoy!
    http://dl.transfer.ro/transfer_ro-07dec-63317b855eb4b.zip

    RăspundețiȘtergere